a  B i b l i a  f r i s s  h a r m a t a

Lépj elő!

2007/01/21. - írta: Csabosz

Bír 6:11-16 és Mk 5:24-34

Ma Magyarországon kétféle hangot hallani a közéletben:
• Nagy baj van az országban, nagyon rossz irányba vezeti a kormány az országot
• Minden rendben van, szükségesek a reformok, utána jobb lesz majd
Ez a hang a politikusok hangja. Azoké, akik arra hivatottak, hogy a nép akaratát képviseljék, megszólaljon a nép rajtuk keresztül.
Sokan szomorúak ma Magyarországon, hogy az ő nevükben nem igazán beszél senki. Mert ma már sokan egyik szélsőséges gondolkodást sem támogatják. A békére, összefogásra vágynak. Arra vágynak, hogy ezt képviselje már valaki.
Kedves gyülekezet! Nagy lehetőség országunk mai helyzete Krisztus népének! Meg kell szólalni, és el kell mondani, hogy Jézusban lehetséges a megnyugvás, és az újrakezdés.
Mt 11:28 Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.
Előttünk van két személy ma este: Gedeon és a vérfolyásos asszony. Mindkettőnek ki kellett lépni a porondra. Az egyik azért, hogy az Úrtól kapott szabadító küldetést elvégezhesse. A másik azért, hogy a saját testét keserítő betegségből szabadulhasson. A szabadságért, a gyógyulásért cselekvésre, nyíltságra volt szükségük. Nem tudták volna Isten akarata szerint tenni azt, ami a dolguk volt, ha nem lépnek elő.
Az ige tanácsa ma este:
Lépj elő!
Gedeon
• Amikor Isten népe szabadításért kiált, Isten küld nekik szabadítót!
Bír 6:7 Izráel fiai segítségért kiáltottak az ÚRhoz.
Bír 2:16 Akkor bírákat támasztott az ÚR, és azok megszabadították őket szorongatóik kezéből.

• Az Úr a hűséges követőit választja ki nagyobb feladatokra
1Kor. 1,26 Mert nézzétek csak a ti elhivatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők.
• Isten bátorítja a hitben gyengéket, akik negatívan gondolkodnak magukról
Mt. 17,19-20 Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: „Mi miért nem tudtuk kiűzni?” Ő így válaszolt: „Kishitűségetek miatt. Bizony mondom néktek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.
• Isten türelmesen vár ránk, mert megérti gyengeségünket
Zsolt. 8,3 Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.
• Isten bátorítja szolgáit a krízisek idején, módszerei különbözőek
Zsolt. 145,17-18 Az ÚRnak minden útja igaz, és minden tette jóságos. Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja.
A vérfolyásos asszony
12 éve szenvedett – talán van köztünk, akinek szintén hosszan elhúzódó betegsége van. Isten megérti fájdalmaid, testvérem.
Mindent megpróbált - mindenét ráköltötte az orvosokra, de semmi hasznát sem látta, hanem még rosszabbul lett; - próbálkozunk sok mindennel.
A tizenkét éve vérfolyásos asszony a törvény szerint tisztátalannak számított. Azért, hogy ne csak testi betegségétől szabaduljon meg, személyesen kellett beszélnie Jézussal, aki a testet-lelket egyszerre gyógyítja meg. Végül elég bátrak lett ahhoz, hogy közvetlenül Istenhez menjen.
Ne bízd az igehirdetőre pusztán a te lelki életedet! Az igen gyér táplálék, le fogsz soványodni! Sőt, ha fel akarsz szabadulni, akkor még inkább a közvetlen útat tanácsolom neked! Menj Istenhez gyakorta imában, keresd őt kitartóan az Igében! Olyan közel kerülsz hozzá, hogy meg is érintheted őt. Ekkor erő áradhat beléd is!
Ennek az asszonynak nem egy nagy küldetés elfogadásához kellett a hit, bátorság, mint Gedeonnál, hanem ahhoz, hogy Isten elé lépjen.
Afrika szenvedő népének, és magyar népünknek is Isten elé kellene lépni, hogy gyógyuljon.
Előlépni hittel – erre bátorít ma este Isten igéje. Elő mersz állni? Hova kell előállni? Lehet, hogy a gyülekezeti szolgálatban kellene aktívabbnak lenned. Lehet, hogy szomszádaidnak keresztény könyvet kellene ajándékoznod. Lehet, hogy másképpen, de elő kellene lépned. Nagy szükségben vannak az emberek körülötted!
Zsolt 50:14b Teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat!

Az igazságot képviseld!

Mk. 5,33 Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és ELMONDTA NEKI A TELJES IGAZSÁGOT.
Az igazság a mi hitünk szerint nem egy elvont fogalom, hanem egy személy, Jézus Krisztus! Beszélgetéseinkben legyen olyan törekvésünk, hogy ehhez az igazsághoz lyukadjunk ki! Nem úgy, hogy figyelmen kívül hagyjuk, akivel beszélünk. De tudatnunk kell vele, hogy van lehetőség a hitre, szabadulásra. Jézus így tett a samáriai asszonnyal való beszélgetésekor. Felszínre került az igazság, hogy milyen volt annak az asszonyak az élete: öt férje volt, a hatodikkal élt. Váltogatta a férfiakat. Ma ha egy beszélgetésben valaki személyes témákat hoz elő, visszautasítják: Mi köze hozzá?
De ez az asszony nem tette, mert megérezte, hogy szeretetből, mentő szándékkal beszél Jézus.
Késznek kell lennünk rá, hogy nehéz témákról is nyíltan szóljunk. Felelősségünk van azokért, akik között élünk. Isten ugyanis meg tudná őket szabadítani nyomorúságaikból!
Az 50 zsoltár is kitér erre:
Zsolt. 50,6 Igazságát hirdesse az ég, mert ítéletet tart az Isten.
Aki az igazságot követi, nincs oka félni.

Isten megszabadít!

Bír. 6,14 Az ÚR ekkor odafordult hozzá, és azt mondta: Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!
Isten Gedeont használta fel, hogy megszabadítsa népét a midjánita elnyomásból. Ha elfogadnánk küldetésünket, még többre tudna használni minket is.
Mk. 5,29 És azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy kigyógyul a bajából.
Krisztusban erő van. A legtöbb lelki erőt az ő váltsághalálán elmélkedve nyerhetsz.
Az 50. zsoltár is Isten szabadítását említi befejezésül:
Zsolt. 50,15 Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem.

Összefoglalás
• Lépj elő!
• Képviseld az igazságot, képviseld Krisztust!
• Hidd, hogy az ÚR képes szabadítani mind a test, mind a lélek betegségeiből, és a bűn szorításából!
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igek.blog.hu/api/trackback/id/tr8929894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vas Ferenc 2007.01.23. 21:29:32

Szia Csabi!

Csak annyit, hogy itt vagyok figyelem a blogod.
Majd kommentálom is. Várom a többi bejegyzést.
Feri
süti beállítások módosítása