a  B i b l i a  f r i s s  h a r m a t a

Adventi történetek

2009/12/11. - írta: Csabosz

Az Újszövetség írói beszélnek arról, hogy “hamar” visszajön Krisztus, és ezzel azt érzékeltetik, hogy esetleg már az író életidejében megérkezik. A liberálisok éppen ezt a gondolatot hozzák fel a Biblia tévedhetetlensége ellen. A “hamarosan” jelentése azonban az, hogy “bármelyik pillanatban” bekövetkezhet. Olyan ez, mint a telefonos üzenetrögzítő. Az üzenettel tájékoztatjuk a telefonálót, hogy nem vagyunk otthon, de “hamarosan” visszatérünk. Ugyanezt az üzenetet használjuk akkor is, ha csak két percre, vagy két hétre megyünk el hazulról, mert ezzel bátorítjuk a hívót az üzenetátadásra anélkül, hogy pontosan megmondanánk, mennyi időre távoztunk otthonról.
Egy farmernek volt egy vadászkutyája, akit nagyon szeretett. Egy nap eltűnt a kutya. Ennek ellenére a gazda minden nap kirakta a friss ételt a kutya tálkájába. A farmer szomszédja észrevette ezt, és megkérdezte, hogy miért teszi ezt, hisz a kutya nyilvánvalóan nem fog visszajönni.
„Vissza fog jönni” – válaszolt a farmer. „Azért fog visszajönni, mert tudja, hogy én itt vagyok, és várok rá. És mikor itt lesz, akarom, hogy tudja, hogy mindvégig vártam őt.” 
Krisztust várjuk vissza – nyilvánvaló ez nekünk és szomszédaink számára?
 
Urunk azt szeretné, hogy úgy élnénk napjainkat, mintha az utolsót élnénk. John Wesley-t egyszer megkérdezték: „Mit tenne, ha tudná, hogy ma visszajön Jézus?” A nagy igehirdető ezt válaszolta: „Pontosan azt tenném, ami erre a napra terveztem.” El tudod ezt te is mondani?
Egy kislány hallotta, hogy szülei arról beszélnek, hogy Krisztus nemsokára visszajön a földre. Aznap egy ideig nem tudta az anyuka a kislányáról, hogy hol van. Mikor elindult megkeresni, a ház legfelső szobájában állt az ablakban. Az anya kérdezte, hogy mit csinál. „Ó, anyu, hallottam, hogy Jézus talán a mai nap visszajön, és az első akarok lenni, aki meglátja őt. Nézd, megmosakodtam, és tiszta ruhát vettem fel!”

A nagy igehirdető, Dr. G. Campbell Morgan mondta: “Krisztus második visszajövetelének tudata olyan számomra, mint egy lámpa, mely jelenemet sokkal elviselhetőbbé teszi. Úgy fekszem le, hogy arra gondolok, hogy talán a holnap reggel az utolsó, ami felvirrad. Nem kezdek úgy munkába, hogy ne gondolnék arra, hogy Ő talán épp most fogja félbeszakítani az enyémet, hogy kezdje az övét.” 

Forrás: Szolgatárs, baptista lelkészi folyóirat

Címkék: advent
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igek.blog.hu/api/trackback/id/tr351591283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobak · http://kobak.org 2009.12.15. 22:09:11

"Aznap nem egy ideig ..." a nem felesleges. Egyébként meg köszönet az újabb kellemes íráshoz. Jó és elgondolkoztató.

Csabosz · http://bibliaprogramok.blog.hu 2009.12.15. 22:21:43

@kobak: Üdv, kobak! Nem is tudtam, hogy te is olvasol! Kösz a hibajelzést, (javítottam), és a pozitív visszajelzés is nagyon jól esett. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeket az írásokat csak begyűjtöttem, és közzétettem. De hát egy blogger megteheti ezt is, nem?

onlinebibliaora · http://onlinebibliaora.hu 2009.12.20. 16:42:00

Kedves Testvéreink az Úr Jézus Krisztusban!

Nemrég indítottuk el weboldalunkat, amelyre ezúton hívjuk fel szíves figyelmeteket. Az oldal címe:

Online Bibliaóra -> onlinebibliaora.hu

Az oldal célja, hogy felekezetektől mentesen szóljon a bibliai igazságokról és hirdesse Isten Igéjét.
Oldalunkon saját bibliai tanításainkkal találkozhattok, amelyek minden héten frissülnek, azaz hetente, legalább egy új tanítás kerül fel, de alkalmanként akár több is. Eddig 16 tanítást tudtunk feltenni, olvassátok el! Egyébként a tanítások mindegyike, egyidejűleg is megtalálható, tehát visszamenőleg is elolvasható bármelyik. Oldalunkon helyt adunk természetesen a „kapcsolat” menüpontban megadott címre érkezett hozzászólásoknak, véleményeknek, kérdéseknek és közöljük az azokra adott szerkesztői reagálásokat, válaszokat.

Az oldal teljesen non-profit, azaz hirdetésektől és haszonszerzéstől mentes, csak a tanításokra, Igehirdetésekre koncentrál. Szolgáljon mindez a ti Úr Jézus Krisztusban való épülésetekre is!

Reméljük rendszeres olvasói lesztek weboldalunknak!

Az Úr Jézus Krisztus áldását kérjük személyszerint rátok és munkátokra, szeretettel:
Online Bibliaóra
süti beállítások módosítása